Starkey Hearing Foundation

So The World May Hear

Starkey brengt "the gift of hearing" bij de armste mensen op aarde

In 1984 heeft William F. Austin de Starkey Hearing Foundation opgericht, de missie is "The Gift Of Hearing" om zo mensen in de Verenigde Staten en over de hele wereld weer te laten horen, in plaats van te leven in isolatie in een stille wereld.

Gebaseerd op de visie van Austin, "So The World May Hear" past de Foundation jaarlijke méér dan 100.000 hoortoestellen aan bij kinderen en volwassenen door middel van missies  en de dagelijkse inspanningen van het binnenlandse "Hear Now" programma. Als een lid van de Clinton Global Initiative, heeft de Foundation de afgelopen tein jaar meer dan één miljoen hoortoestellen verstrekt en aangepast.

Bill Clinton fitting a child with hearing aids

"The gift of hearing" opent nieuwe werelden, nieuwe kansen. Het verbindt mensen. Starkey's hoogste doel is mensen met een gehoorverlies volledig te laten deelnemen aan het leven en hen te helpen te beseffen dat ze meer kunnen bereiken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Maar ook dat ze het leven van anderen kunnen verbeteren.

Hoortoestellen helpen de achterstand op school, op het werk en het leven van kinderen en volwassenen met gehoorverlies te overbruggen. De Foundation werkt nauw samen met strategische partners (zoals nationale en regionale gezondheids-organisaties, scholen en non gouvernementele organisaties) in elke gemeenschap, die hulp bieden bij mensen die nog nooit een arts, audioloog of audicien hebben kunnen raadplegen voor hun gehoorprobleem.

Tani Austin and girl wearing hearing aids

Met behulp van de tijd en de talenten van de vrijwilligers van de gehoor gezondheidsgemeenschap werft, traint en stimuleert de Foundation lokaal vrijwilligers om zo het lange termijn succes van elk programma te verbeteren. Deze programma's - die nauwkeurig op dié gemeenschap zijn gebaseerd - zetten waar mogelijk lokale gezondheidsdiensten in, zodat de mensen die de hoortoestellen ontvangen voortaan verzekerd zijn van het plezier van "de gift of hearing". Hun hele leven lang.

Als u het werk van de Foundation wilt steunen en wilt helpen om "the gift of hearing" uit te dragen, zijn er verschillende manieren om hier invulling aan te geven.

Neem contact op met de Foundation via email, of bezoek de website om te bekijken hoe u hier invulling aan kunt geven. U kunt ook contact opnemen met de distribiteur en vertegenwoordiger van Starkey KIND HOREN, info@kindhoren.nl