Gehoorverlies

Zijn er hoortoestellen
voor eenzijdig gehoorverlies?

Opties voor eenzijdig gehoorverlies

CROS-oplossing

Als u niet kunt horen met het ene oor maar met uw andere oor een normaal gehoor heeft, dan kunt u in belangrijke mate profiteren van de CROS oplossing. Uiteindelijk is het hiermee mogelijk om geluiden te horen in uw niet-horende door middel van uw wel-horende oor.

Hoe het werkt:

Om u te helpen goed te horen in verschillende luisteromgevingen, heeft het Starkey CROS hoortoestel een gevoelige microfoon die spraak en geluiden opvangt bij uw niet-horende oor en direct draadloos verzendt naar uw goede oor. Het maakt voortaan niet uit op welke stoel u gaat zitten aan de dinertafel of als geluiden uw niet-horende oor binnenkomen, u zult geen enkel belangrijke geluid of stem om u heen meer hoeven te missen.

BiCROS-oplossing

Een BiCROS oplossing is beschikbaar voor mensen die geen (of bijna geen) gehoor in het ene oor hebben en in het andere oor een gehoorverlies.

Hoe het werkt:

Net als bij een CROS hoortoestel ontvangt een microfoon spraak en geluiden bij uw niet-horende oor en verzendt deze draadloos naar het hoortoestel bij uw slechthorende oor. In dat laatste toestel wordt het geluid zo bewerkt dat uw gehoorverlies wordt gecompenseerd. Dit maakt het mogelijk om te horen aan beide kanten. Uw audicien helpt u met het zoeken naar de juiste oplossing die aansluit bij uw behoeften en leefstijl.

Begin uw reis naar een goed gehoor

 • Test uw gehoor

  Vraagt u zich af of u gehoorverlies heeft? Onze gratis online test duurt slechts vijf minuten.

  Doe de gehoortest
 • Meer informatie over gehoorverlies

  Krijg de feiten over gehoorverlies oorzaken, behandeling en nog veel meer.

  Meer weten
 • Waar te kopen

  Vind een audicien bij u in de buurt die Starkey hoortoestellen verkoopt.

  Vind een lokale audicien