Hoortoestelbatterijen

Batterijen zijn essentieel om uw hoortoestellen optimaal te laten presteren.

Wat zijn de soorten en maten van hoortoestelbatterijen?

Hoortoestel batterijen zijn er in vier maten - genummerd en universeel gekleurd (zie onderstaande grafiek). De batterijgrootte die u nodig hebt, is afhankelijk van het hoortoestel dat u draagt.

Hoortoestelbatterijen

Typen en formaten

Typisch gebruik

Mini RICs
CICs
IICs

Mini BTEs
RICs
ITCs

BTEs
ITEs

Power BTEs

Grootte en kleur

Maat 10
Maat 312
Maat 13
Maat 675

Hoe lang gaan de batterijen van hoortoestellen mee?

Standaard hoortoestelbatterijen gaan 3 tot 22 dagen mee, afhankelijk van het type hoortoestel, het type batterij en de capaciteit, hoe vaak het hoortoestel wordt gebruikt en hoeveel tijd u streamt met de hoortoestellen.

Hoe weet ik of mijn hoortoestelbatterijen verwisseld moeten worden?

Afhankelijk van hoe vaak u uw hoortoestellen gebruikt, moet u mogelijk één keer per week of twee keer per maand batterijen vervangen. U moet uw hoortoestelbatterijen vervangen als een van deze mogelijkheden zich voordoet:

  • Het geluid wordt vervormd of u moet het volume van uw hoortoestel meer dan normaal hoger zetten.
  • U hoort een pieptoon of een gesproken waarschuwing dat aangeeft dat de batterij bijna leeg is en moet worden vervangen.

Waar is de beschermsticker op de batterij voor?

Het kleine, gekleurde stickertje op elke batterij is een beschermende afdichting. Deze stickertjes zorgen ervoor dat de batterij niet kan ontladen. Een batterij van een hoortoestel begint te ontladen zodra de sticker is verwijderd - dus verwijder het niet totdat u klaar bent om de batterij te gebruiken.

Hoe kan ik de levensduur van de batterij voor mijn hoortoestel maximaliseren?

Zodra u de sticker van een batterij verwijdert, begint deze stroom te ontladen. U kunt er zelf iets aan doen om de levensduur van uw batterij zoveel mogelijk te verlengen.

  • Wanneer u uw hoortoestel niet draagt, schakelt u het hoortoestel uit of opent u de batterijlade. Let op: u moet 's nachts altijd de batterijlade van het hoortoestel openen om vocht te laten ontsnappen en om te voorkomen dat het vocht de batterij aantast.
  • Wanneer u uw hoortoestel langere tijd niet gebruikt, moet u de batterij er volledig uithalen. U kunt deze bewaren in het beschermdoosje voor uw hoortoestellen.
  • Bewaar uw batterijen en hoortoestellen niet bij extreme temperaturen - warm of koud, dit brengt het risico dat de batterij snel kan leeglopen en de levensduur van een batterij daarmee wordt verkort.

Handige tips voor hoortoestelbatterijen:

  • Bewaar hoortoestel batterijen bij normale kamertemperatuur.
  • Niet koelen.
  • Was uw handen grondig voordat u de batterijen verwisselt. Vet en vuil op de batterijen kunnen een hoortoestel beschadigen.
  • Laat de batterijlade van uw hoortoestel 's nachts open, zodat vocht kan ontsnappen. Hierdoor voorkomt u dat de batterij aangetast wordt en het hoortoestel beschadigt.
  • Verwijder lege batterijen onmiddellijk. Een volledig ontladen batterij kan zwellen en moeilijk te verwijderen worden.
  • Hoortoestelbatterijen kunnen plotseling stroom verliezen , het is daarom slim om te allen tijde een extra set batterijen mee te nemen.
  • Munten, sleutels of andere metalen voowerpen kunnen de kwaliteit van uw batterijen beinvloeden, berg ze daarom goed op uit de buurt van dergelijke voorwerpen.

Hoe zit het met oplaadbare hoortoestelbatterijen?

Steeds meer hoortoestellen werken met oplaadbare batterijen of zijn voorzien van oplaadbare technologie. klik hier om onze oplaadbare hoortoestellen te zien.

Misschien vindt u dit ook leuk:

  • Meer informatie over gehoorverlies

    Krijg de feiten over gehoorverlies oorzaken, behandeling en nog veel meer.

    Meer weten
  • Hoortoestelvinder

    Zoek een hoortoestel dat bij u in de juiste plaats is.

    Slag
  • Waar te kopen

    Vind een audicien bij u in de buurt die Starkey hoortoestellen verkoopt.

    Vind een lokale audicien