Behandeling van gehoorverlies

Denk je dat je gehoorverlies hebt? Dit is wat je moet doen.

Hoewel gehoorverlies niet omkeerbaar is, zijn de meeste gevallen gemakkelijk te behandelen.

Wat te doen als u gehoorverlies heeft

Als je hebt geconcludeerd dat je gehoorverlies hebt — hetzij door het tentoonstellen van deze gemeenschappelijk gehoorverliestekens of bij gebreke van een online hoortest — deskundigen raden u aan om te overleggen met iemand die gespecialiseerd is in hoorproblemen.

U beginnen met uw arts of huisarts (huisarts), die u waarschijnlijk zal doorverwijzen naar een hoorzorgprofessional. Of u rechtstreeks naar een hoorzorgprofessional gaan, zoals een otolaryngoloog (Ent-arts), audioloog of hoortoestelspecialist.

Het doel is om een professional te vinden die gespecialiseerd is in horen: iemand die de apparatuur, training en expertise heeft om uw gehoor grondig te evalueren en met u samen te werken om een gepersonaliseerde behandelingsoplossing te ontwikkelen.


Zie iemand zo snel mogelijk

Experts raden u ook aan om gehoorverlies eerder vroeger dan later te behandelen. Studie na studie hebben gekoppeld onbehandeld gehoorverlies aan een scala van kwesties zoals depressie, angst, verhoogd risico op vallen en ziekenhuisopnames, en zelfs dementie1. Ook, hoe langer je leeft met slechthorendheid, hoe langer en moeilijker het zal zijn om te herstellen zodra de behandeling begint.

"Als u gehoorverlies goed wilt aanpakken, doe het dan eerder vroeger dan later... voordat de hersenen structurele veranderingen plaatsvinden."
— Frank Lin, M.D., Ph.D. Johns Hopkins Medicine

Aandringen op een op maat gemaakte behandelingsoplossing

Als gehoorverlies wordt bevestigd tijdens uw afspraak met een audite voor de rechter, krijgt u waarschijnlijk hoortoestellen voorgeschreven. Hoortoestellen zijn veruit de meest voorkomende manier om gehoorverlies te behandelen. Ze kunnen helpen de meerderheid van de mensen die gehoorverlies, vooral als de hoortoestellen zijn fit door een ervaren professional.

Net zoals elke persoon uniek is, zijn de gehoorbehoeften van elke persoon uniek. Daarom is het belangrijk dat als u hoortoestellen krijgt, ze geschikt, geprogrammeerd en aangepast zijn aan uw specifieke gehoor- en levensstijlbehoeften - en dat u toegang hebt tot de juiste follow-up en nazorgbehandeling.


De hoortoestellen van vandaag zijn wonderen van de moderne techniek

Net als andere high-tech apparaten, hoortoestellen zijn aanzienlijk verbeterd in de afgelopen jaren. Ze zijn kleiner geworden, bieden een betere geluidskwaliteit en bevatten nieuwe mogelijkheden zoals fitnesstracking, valdetectie en taalvertaling.

Van "onzichtbare" oplossingen die diep in uw oor passen en vrijwel niet op te sporen zijn, tot draadloze opties die audio streamen vanaf uw tv of telefoon, de hoortoestellen van vandaag bieden een natuurlijker gehoor, passen comfortabeler en presteren betrouwbaarder dan ooit tevoren.

Volgende: redenen om hulp te krijgen

Veelgestelde vragen

U kunt een afspraak te maken met een audicien of KNO arts voor een hoortest. Audiciens bieden deze hoortest meestal vrijblijvend aan, bij een hoortest afgenomen bij de KNO poli zullen wel kosten worden berekend.

Lees meer

Slechts 5 procent van het gehoorverlies bij volwassenen kan medisch of chirurgisch worden verbeterd. De overgrote meerderheid van de Amerikanen met gehoorverlies (95 procent) worden behandeld met hoortoestellen.

Lees meer

Terwijl u zich voorbereidt op het maken van een afspraak met een hoorprofessional, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Meer informatie

De hoortoestellen van vandaag zijn er in een breed scala aan maten en stijlen — van degenen die achter het oor zitten tot volledig onzichtbare hoortoestellen — en verschillende technologische niveaus hebben om aan uw specifieke behoeften en budget te voldoen.

Meer informatie over uw opties

Ja, er hoortoestellen zijn beschikbaar voor mensen met eenzijdig gehoorverlies. Het Starkey CROS-systeem levert oplossingen voor:

  • Personen met weinig tot geen gehoor bij één van hun oren en een normaal gehoor in het andere oor (CROS)
  • Personen met weinig tot geen gehoor bij één van hun oren en een gehoorverlies in het betere oor (BiCROS)

Lees meer

Hoewel geen enkel hoortoestel alle achtergrondgeluiden kan filteren, zijn onze geavanceerde hoortoestellen ontworpen om bepaalde soorten achtergrondgeluid te verminderen, zodat u genieten van gesprekken en de communicatie verbeteren op plaatsen zoals restaurants, zakelijke bijeenkomsten en sociale bijeenkomsten.

Ja. De meeste mensen hebben een aanpassingsperiode van maximaal vier maanden nodig voordat ze gewend raken aan - en het volledige voordeel van - het dragen van hun hoortoestellen. U mag echter verwachten dat u tijdens deze proefperiode duidelijke voordelen zult opmerken. Vergeet niet, uw audi werker is er om te helpen. Wees niet bang om te bellen of bezoek om uw zorgen te bespreken.

Lees meer

Misschien vindt u dit ook leuk:

cognitive-health
Gehoorverlies speelt een belangrijke rol in onze cognitieve gezondheid

Deskundigen hebben onbehandeld gehoorverlies gekoppeld aan een verhoogd risico op cognitieve achteruitgang en dementie.

Ontdek waarom
test your hearing
Test uw gehoor

Vraagt u zich af of u gehoorverlies heeft? Onze gratis online test duurt slechts vijf minuten.

Doe de gehoortest
better-hearing-guide
50 voordelen van beter gehoor

Er zijn oneindig veel voordelen aan de behandeling van gehoorverlies. We hebben de top 50 in deze gratis gids opgesomd.

Download