Hoortoestel modellen

Maak kennis met Starkey’s uitgebreide productlijn

Starkey produceert zes verschillende modellen hoortoestellen. Meer informatie over elk model om te ontdekken welk type hoortoestel het meest geschikt is voor u.

Een model dat bij elke behoefte past

Met zes verschillende modellen hoortoestellen beschikbaar, lijkt het niet eenvoudig daaruit een keuze te maken. Maar daarin adviseert dan uiteraard ook een hoorprofessional.

De audicien of audioloog zal een model adviseren op basis van belangrijke factoren zoals uw niveau van gehoorverlies, esthetische voorkeuren, levensstijlbehoeften, budget en meer.

Bekijk hieronder een kort overzicht van elk model hoortoestel - maar werk samen met uw hoorzorgverlener om ervoor te zorgen dat u dat u voor dat specifieke model besluit dat beste past bij uw unieke behoeften.


Achter Het Oor (BTE)

Een BTE- hoortoestel herbergt de hoorcomponenten in een behuizing die achter het oor rust. Een doorzichtige kunststof akoestische buis leidt versterkt geluid naar een oorstukje of dome dat in de gehoorgang wordt gedragen. BTE's zijn veel voorkomende hoortoestelmodellen en zijn geschikt voor matige tot ernstige gehoorverlies.

Meer informatie 

Luidspreker In Het Oor (RIC)

Bij RIC-hoortoestellen bevindt de kleine luidspreker zich met een dome in de gehoorgang die vervolgens met het toestel wordt verbonden door een dunne elektrische draad. Hierdoor zijn RIC's doorgaans kleiner dan BTE's. RIC-hoortoestellen zijn strak en stijlvol, compact en zijn uitstekende opties voor mild tot matig gehoorverlies.

Meer informatie 

In Het Oor (ITE)

ITE-hoortoestellen zijn de grootste uitvoeringen van de op maat gemaakte modellen. Elke ITE is met de hand vervaardigd - gebaseerd op een afdruk van het oor - met alle componenten passend in een kunststof behuizing die dan soepel in het buitenste gedeelte van het oor past. ITE's zijn een van de twee aangepaste modellen die groot genoeg zijn om ook handmatig te bedienen en worden ingezet voor milde tot ernstige gehoorverliezen.

Meer informatie 

In De Gehoorgang (ITC)

ITC-hoortoestellen zijn ook op maat gemaakt op basis van afdruk van uw oor. Ze zijn echter kleiner dan ITE's waarbij slechts een klein deel van het hoortoestel buiten het oor te zien is. ITC's zijn er in een verscheidenheid van kleuren, kunnen handmatig worden bediend voor bijvoorbeeld volume of programmakeuze en zijn een goede custom-fit keuze voor milde tot ernstige gehoorverlies.

Meer informatie 

Volledig In Het Oor (CIC)

CIC-hoortoestellen zijn met de hand op maat gemaakt en speciaal aangepast om bij de unieke anatomie van uw oor te passen. Alleen de punt van een klein plastic "handvat" is te zien. Dit wordt gebruikt om het hoortoestel te plaatsen of uit te nemen. Dit zeer kleine toestel vraagt wel een goede motoriek. CIC-hoortoestellen worden gebruikt bij mild tot matig gehoorverlies.

Meer informatie 

Onzichtbaar (IIC)

IIC-hoortoestellen zijn de kleinste, meest discrete hoortoestellen. Deze custom-fit modellen worden gedragen in de tweede bocht van de gehoorgang en zijn daarmee dus volledig onzichtbaar. De diepe plaatsing in het oor betekent dat IIC's niet door iedereen kunnen worden gedragen. Ze worden alleen gebruikt voor milde tot matige gehoorverliezen.

Meer informatie