Heeft u last van oorsuizen?

Zoemen, fluiten, klikken... dat storende geluid in uw oren noemen we tinnitus. Tinnitus treft 2,5 miljoen Nederlanders.1

Feiten over tinnitus

Wat is tinnitus?

Tinnitus is een medische term voor het horen van geluid in oren of hoofd wanneer er geen extern geluid aanwezig is. Tinnitus is een audiologische en neurologische aandoening die kan worden ervaren als mild, gemiddeld, ernstig of onhandelbaar. Het komt veel voor in combinatie met gehoorverlies.

Tinnitus symptomen en oorzaken
cta-banner-tinnitus-facts
tinnitus-affecting-your-life

How is tinnitus affecting your life

Hoe beïnvloedt tinnitus uw leven?

Beantwoord zeven eenvoudige vragen om te ontdekken hoe groot de invloed van uw tinnitus is op uw leven.

Start de tinnitus test

Aangepaste verlichting

Tinnitus is op dit moment nog niet te genezen, maar u kunt wel verlichting krijgen.

Helaas is er geen bewezen genezing of behandeling voor tinnitus, maar verschillende onderzoeken erkennen dat er behandeling opties zijn verlichting bieden. De tinnitus technologie van Starkey bevat twee van deze behandeling opties - hoortoestellen en geluidstherapie. Klinisch is bewezen dat deze opties van de irriterende geluiden van tinnitus kunnen afleiden en daarmee verlichting kan bieden.

Technologie voor tinnitus verlichting
tinnitus-no-tinnitus-cure

Veelgestelde vragen

Tinnitus is een medische term voor het horen van geluid in oren of hoofd wanneer er geen extern geluid aanwezig is. In de meeste gevallen is tinnitus een subjectief geluid, wat betekent dat alleen de persoon die het ervaart het kan horen. Het geluid wat waargenomen wordt, wordt vaak verschillende omschreven. Sommige mensen beschrijven het geluid als rinkelend, hoewel anderen het beschrijven als sissen, zoemen, fluiten, brullen en zelfs tjilpen. Tinnitus kan modulerend of constant zijn, met een volume variërend van subtiel tot slopend.

De meest voorkomende oorzaak is blootstelling aan hard geluid. Hoewel ook hoofdletsel, medicijngebruik, oorsmeer, en diverse andere aandoeningen worden verdacht van het veroorzaken van tinnitus.

Momenteel is er geen bekende genezing voor tinnitus: niets is aangetoond dat het geluid daadwerkelijk stopt. Echter, er zijn manieren om tinnitus te beheren en verlichting te bieden. Het advies voor iedereen met tinnitus is om een audioloog, KNO-arts en audicien te bezoeken voor onderzoek en ondersteuningsmogelijkheden.

Hoewel tinnitus geen hoorverlies veroorzaakt, kan het om voor de hand liggende redenen het gehoor belemmeren. En in veel gevallen worden tinnitus en gehoorverlies samen gediagnosticeerd, omdat beide het gevolg kunnen zijn van door lawaai veroorzaakte schade aan de oren.

Versterking met hoortoestellen kan verlichting brengen voor uw tinnitus, omdat ze omgevingsgeluiden kunnen stimuleren die kunnen helpen om de focus van tinnitus weg te halen.

De eerste stap in het beheer van tinnitus is om een afspraak te plannen met een hoorprofessional bij u in de buurt. U kunt ook onze snelle, gratis tinnitus test doen om meer te weten te komen over uw tinnitus en mogelijke verlichtingsopties die u op uw afspraak kunt bespreken.

Download uw gratis tinnitus gids

Als u - of iemand die u kent - lijdt aan tinnitus, vraag dan onze gratis gids aan om de feiten over tinnitus te lezen en tips te ontvangen over wat u kunt doen.

Ontvang de gratis gids

Misschien ook interessant voor u:

 • Tinnitus technologie brochure

  Download onze gratis brochure over onze tinnitus verlichtingsproducten.

  Brochure downloaden
 • Meer tinnitus technologie reviews

  Ontdek wat andere tinnitus patiënten zeggen over onze technologische tinnitus oplossingen.

 • Ik heb tinnitus, wat moet ik doen?

  Dr. Archelle Georgiou geeft advies aan mensen die te maken hebben met oorsuizen.