Behandeling

Voorbereiden op uw
eerste hoorafspraak

Bent u klaar om beter te horen en te leven?

Terwijl u zich voorbereidt op het maken van een afspraak met een audicien, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden.

Zoek eerst een audicien in de buurt van uw huis of werkplek. Het doorlopen van een aanpassingtraject voor uw gehoorverlies is een doorlopend proces, u zult het proces zo gemakkelijk mogelijk willen maken. Vind uw Starkey professional, of bel (+31) 055 360 2111 voor assistentie.

Of u nu op zoek bent naar een deskundige audicien in uw regio of gewoon basisinformatie wenst over gehoorverlies, een telefoongesprek is een geweldige eerste stap. In beide gevallen is het belangrijk om te werken met een erkende, geregistreerde audicien. Alle professionals die u hier vindt voldoen aan die kwalificaties.

Wat te verwachten?

Veel hoorprofessionals zullen u vragen om wat papierwerk voor uw afspraak in te vullen. U kunt deze documenten per post ontvangen of digitaal aanleveren, andere audiciens zullen u vragen het papierwerk laten in te vullen wanneer u bij uw afspraak bent. Wees grondig bij het verstrekken van informatie over uw medische voorgeschiedenis, vooral als uw gehoorverlies kan worden geassocieerd met een ander gezondheidsprobleem of evetueel letsel.

Neem indien mogelijk een echtgenoot, familielid of vriend mee naar de afspraak. U ontvangt veel informatie tijdens uw eerste afspraak en het kan nuttig zijn om een andere persoon mee te laten luisteren of notities te laten maken. Een ander voordeel is dat de audicien ook een goed beeld krijgt hoe u reageert op een vertrouwde stem in vergelijk met een nieuw stem. Dit zorgt samen met het hooronderzoek voor een compleet beeld van uw gehoorverlies.

Tijdens de eerste afspraak beslissen u en uw audicien of u een volledige evaluatie nodig heeft met een verscheidenheid aan hoortesten. Uw gehoorproblemen kunnen iets eenvoudigs zijn als oorsmeer, of het kan een veel voorkomend leeftijdsgerelateerd hoorverlies zijn. Hoe dan ook, u zult straks precies weten waar u staat en wat u eraan kunt doen.

U heeft ongetwijfeld veel vragen over gehoorverlies en uw opties voor revalidatie. Het is verstandig deze op te schrijven en mee te nemen naar uw afspraak.

Hier volgen enkele vragen om u op weg te helpen:

  • Heb ik gehoorverlies, en zo ja, welk type?
  • Is het medisch behandelbaar?
  • Wat zijn mijn behandelopties?
  • Kan ik verder gehoorverlies voorkomen?
  • Is er iets wat ik zelf kan doen om beter te horen?

Uw eerste onderzoek duurt ongeveer een uur, maar dan heeft u de belangrijkste stap gezet van uw reis naar een beter gehoor! Bel (+31) 055 360 2111 of vind een audicien bij u in de buurt.

Misschien vindt u dit ook leuk:

questions-to-ask-brochure
Vragen voor uw audicien

Neem deze vragenlijst mee naar uw afspraak.

Download
what-to-expect-brochure
Verwachtingen van afspraken horen

In deze gratis gids leest u wat u kunt verwachten tijdens uw hoorzorgafspraak.

Download
better-hearing-journey
De reis naar een beter gehoor

Vind antwoorden op de meest voorkomende vragen over gehoorverlies.

Antwoorden krijgen