Behandeling

Voorbereiden op uw
eerste hoorafspraak

Bent u klaar om goed te horen?

Terwijl u zich voorbereidt op het maken van een afspraak met een audicien, zijn er een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden. Zoek bijvoorbeeld liefst een audicien in de buurt van uw huis of werkplek. Voor de aanpassing van uw hoortoestellen zult u meerdere afspraken maken en dan is een adres dichtbij wel zo gemakkelijk.

Vind uw Starkey professional, of bel (+31) 055 360 2111 voor assistentie. Of u nu op zoek bent naar een deskundige audicien in uw regio of gewoon basisinformatie wenst over gehoorverlies, een telefoongesprek met ons is een prima eerste stap. Het is belangrijk om te werken met een erkende, geregistreerde audicien. Alle professionals die u bij ons vindt voldoen ruimschoots aan die kwalificaties.

Wat kunt u verwachten?

Uw audicien zal u bij uw eerste afspraak vragen stellen o.a. over uw algehele gezondheid. Het is fijn als u zo duidelijk mogelijk bent bij het verstrekken van informatie over uw medische voorgeschiedenis, vooral als uw gehoorverlies misschien kan worden geassocieerd met een ander gezondheidsprobleem of eventueel letsel.

Neem indien mogelijk uw partner, een familielid of vriend mee naar de afspraak. U ontvangt veel informatie tijdens uw eerste afspraak en het kan nuttig zijn om een andere persoon mee te laten luisteren of notities te laten maken. Een ander voordeel is dat de audicien ook een goed beeld krijgt hoe u reageert op een vertrouwde stem in vergelijk met een nieuwe stem. Dit zorgt samen met het hooronderzoek voor een compleet beeld van uw gehoorverlies.

Tijdens de eerste afspraak beslissen u en uw audicien of u een volledige evaluatie nodig heeft met een verscheidenheid aan hoortesten. Uw gehoorproblemen kunnen iets eenvoudigs zijn als oorsmeer, of het kan een veel voorkomend leeftijdsgerelateerd hoorverlies zijn. Hoe dan ook, u zult straks precies weten waar u staat en wat u eraan kunt doen. U heeft ongetwijfeld veel vragen over gehoorverlies en uw opties voor revalidatie. Het is verstandig deze op te schrijven en mee te nemen naar uw afspraak.

Hier volgen enkele vragen om u op weg te helpen:

 • Heb ik gehoorverlies, en zo ja, welk type?
 • Is het medisch behandelbaar?
 • Wat zijn mijn behandelopties?
 • Kan ik verder gehoorverlies voorkomen?
 • Is er iets wat ik zelf kan doen om goed te horen?

Uw eerste onderzoek duurt ongeveer een uur, maar dan heeft u de belangrijkste stap gezet van uw reis naar een goed gehoor! BelĀ (+31) 055 360 2111 of vind een audicienĀ bij u in de buurt.

Misschien vindt u dit ook leuk:

 • Vragen voor uw audicien

  Neem deze vragenlijst mee naar uw afspraak.

  Download
 • Verwachtingen van afspraken horen

  In deze gratis gids leest u wat u kunt verwachten tijdens uw hoorzorgafspraak.

  Download
 • De reis naar een beter gehoor

  Vind antwoorden op de meest voorkomende vragen over gehoorverlies.

  Antwoorden krijgen