Gehoorverlies

Kan een hoortoestel
gehoorverlies herstellen?

Zullen hoortoestellen mijn gehoorverlies genezen?

De meeste mensen met gehoorverlies kunnen worden ondersteund met hoortoestellen. Medische behandelingen en chirurgische ingrepen zijn nuttig voor slechts vijf procent van de volwassenen met gehoorverlies.

Hoortoestellen kunnen gehoorverlies niet genezen, maar ze kunnen u wel helpen om weer goed te horen.

Horen is een complex proces dat begint met de oren en eindigt in de hersenen waar informatie wordt ontvangen, opgeslagen en "gedecodeerd" in iets wat we begrijpen.

Wanneer u hoortoestellen gaat dragen om uw gehoor te ondersteunen, registreren de hersenen plotseling lang geleden verloren geluiden. Wennen aan deze nieuwe geluiden vergt tijd, oefening en geduld. In wezen bent u bezig om uw hersenen te leren om geluiden opnieuw te interpreteren, zich te richten op sommige geluiden terwijl andere geluiden gefilterd worden. Net zoals wanneer uw gehoor dat natuurlijk deed toen het nog normaal was.

Hoortoestellen kunnen uw vermogen om te horen en te communiceren met de wereld om u heen verbeteren, maar ze kunnen uw gehoorverlies niet "genezen". Net zoals bij het dragen van een bril uw bij- of verziendheid niet "geneest". Het zijn geavanceerde tools om u te helpen het probleem te controleren en ook al kunnen deze tools aanzienlijk bijdragen aan een betere kwaliteit van leven, perfect zijn ze niet. Zelfs met goed uitgeruste hoortoestellen kunt u in sommige situaties nog steeds problemen ondervinden om goed te horen. U vindt echter manieren om u aan te passen aan uw nieuwe hoortoestellen, inclusief het beter in de gaten houden van mensen terwijl ze praten en waar mogelijk achtergrondgeluid tot een minimum beperken.

Misschien vindt u dit ook leuk:

 • Test uw gehoor

  Vraagt u zich af of u gehoorverlies heeft? Onze gratis online test duurt slechts vijf minuten.

  Doe de gehoortest
 • Hoortoestelvinder

  Zoek een hoortoestel dat bij u in de juiste plaats is.

  Slag
 • Waar te kopen

  Vind een audicien bij u in de buurt die Starkey hoortoestellen verkoopt.

  Vind een lokale audicien