Gehoorverlies

Hoe kan ik mijn
slechthorende partner helpen?

Mijn partner heeft een gehoorverlies – wat kan ik doen om te helpen?

In plaats van simpelweg korte termijn oplossingen toe te passen - zoals harder praten, het verlaten van de kamer wanneer de tv is ingeschakeld of voortdurend blijven herhalen wat u zegt- kunt u uw partner ook echt helpen door samen een betere, meer duurzame oplossing te vinden. Bij het benaderen van een partner met gehoorverlies moet u niet vergeten dat hij of zij het probleem misschien ontkent of moeite heeft om mee om te gaan.

Stap 1. Het gesprek starten

Met de zin “Ik heb onlangs gemerkt ... ” is een geweldige gesprek starter. Geef echte voorbeelden die het hoorprobleem aantonen: leg bijvoorbeeld uit hoe u heeft gemerkt dat de kleinkinderen geen spelletjes meer willen spelen met oma of opa omdat ze gefrustreerd raken dat ze niet gehoord worden.

Of misschien heeft u gemerkt dat uw partner niet vaak meer telefoongesprekken voert. Leg uit dat u bezorgd bent dat uw partner zich terugtrekt of geïsoleerd raakt van vrienden en familie.

Stap 2. Stel voor een online hoortest doen

Na het eerste gesprek kan uw partner nog steeds aarzelen om een audicien te bezoeken. Dus een gemakkelijke tussenstap is om op internet een hoortest te doen in het comfort van uw eigen huis.

Bezoek Starkey’s online hoortest en laat uw partner enkele korte vragen beantwoorden en vervolgens naar een reeks tonen luisteren. Het duurt slechts een paar minuten en biedt een basis inzicht over de mogelijke aanwezigheid van een hoorprobleem.

Het geeft ook mogelijkheden om andere aspecten van de weerstand positief te beinvloeden. Terwijl u online bent, kunt u verschillende modellen hoortoestellen bekijken om te zien hoe geavanceerd de hoortechnologie van vandaag is geworden.

Stap 3. Maak een afspraak met een audicien

Gehoorverlies kan het vermogen van een persoon beïnvloeden om te leren, te socialiseren en te genieten van het leven. Het kan ook van invloed zijn op de persoonlijke veiligheid, zoals het missen belangrijke telefoontjes of alarmen omdat deze niet meer worden gehoord.

Help uw partner een afspraak te maken met een audicien voor een deskundige diagnose, zodat het hoorverlies kan worden aangepakt. Als uw partner een vertrouwde arts heeft, kunt u vragen of deze een audicien kan aanbevelen. Bied uw partner dan aan om mee te gaan naar de afspraak. Dit biedt niet alleen ondersteuning in een moeilijke tijd, maar zorgt er ook voor dat de afspraak niet wordt gemist.

Bij de afspraak kunt u gerust vragen stellen over de aanpassing en verschillende hoortoestellen.

Vergeet niet, gehoorverlies is cumulatief, het uitstellen van het dragen van hoortoestellen verhoogt alleen maar de negatieve effecten. Door het aanbieden van uw steun en het helpen van uw partner om een oplossing te vinden, zult u hem of haar niet alleen helpen goed te horen, maar zult u ook bijdragen aan een actiever en voller leven.

Misschien vindt u dit ook leuk:

 • Praten met uw geliefde over gehoorverlies

  Vaak zijn mensen met het gehoorverlies de laatste die het erkennen. Ontdek waarom het belangrijk is om beter te horen.

 • Test uw gehoor

  Vraagt u zich af of u gehoorverlies heeft? Onze gratis online test duurt slechts vijf minuten.

  Doe de gehoortest
 • Waar te kopen

  Vind een audicien bij u in de buurt die Starkey hoortoestellen verkoopt.

  Vind een lokale audicien