Gehoorverlies

Verbetert een goed gehoor
de kwaliteit van mijn leven?

Hoe kan een hoortoestel daarbij een rol spelen?

Bij Starkey zijn we ervan overtuigd dat wanneer u goed hoort, u een beter leven heeft. Goed horen houdt u betrokken, maakt momenten rijker en verbindt u met de wereld om je heen. Daarbij is aangetoond dat de behandeling van gehoorverlies helpt bij:

  • Communicatie in relaties
  • Verdieping in familierelaties
  • Gemak in communicatie
  • Balans in het leven
  • Gevoel van controle over je leven
  • Sociale betrokkenheid
  • Emotionele stabiliteit

Hoortoestellen kunnen op een aantal belangrijke manieren waardevolle voordelen bieden om uw levenskwaliteit te verbeteren. Daarbij kunt u denken aan:

Goed horen in situaties die belangrijk voor u zijn – Weer volledig deelnemen in ontmoetingen met familie, vrienden en collega's.

Blijf verbonden – Gehoorverlies kan leiden tot isolatie en depressie. Met hoortoestellen kunt u verbinding maken met de wereld en uw levenskwaliteit weer vergroten.

Vermijd een grotere belasting voor de mensen om u heen - Het dragen van een hoortoestel kan hoffelijk zijn voor anderen, frustratie verminderen en de noodzaak voor hen elimineren om hun stem te verheffen of steeds dingen voor u te moeten herhalen.

Versta ook uw gesprekspartners in lawaaiige situaties - Hoortoestellen kunnen het vermogen van de hersenen om spraak te verwerken verbeteren wanneer er concurrerende achtergrondgeluiden zijn, zoals in een restaurant of menigte. Hoortoesteltechnologie blijft verbeteren en goed verstaan bij omgevingsgeluid is een primaire focus van de huidige hoortoesteltechnologie.

Blijf scherp – Gehoorverlies draagt bij aan cognitieve achteruitgang en beïnvloedt de communicatie - het kan zelfs worden gediagnosticeerd als dementie. Hoortoestellen houden u scherp van geest.

Wees alert op wat er om u heen gebeurt - goed horen stelt u in staat om alarmen, sirenes, verkeer, telefoons, deurbellen en andere belangrijke signalen thuis, op het werk en in uw omgeving te horen.

Werk langer en verdien meer – Studies tonen duidelijk aan dat onbehandeld gehoorverlies uw succes op het werk kan beïnvloeden. Zelfs met een mild hoorverlies zijn de gevolgen noemenswaardig. Het gebruik van hoortoestellen kan u helpen om succesvol te communiceren op het werk, zodat u uw productiviteit, professionele status en inkomen behoudt.