Hoortoestellen

Hoe kies ik het juiste hoortoestel?

Hoe weet ik welk hoortoestel het beste voor mij is?

Uw audicien kan u helpen om precies het juiste hoortoestel voor uw behoeften te kiezen. De aard en de mate van uw gehoorverlies zijn een belangrijke factor in het advies, sommige modellen bijvoorbeeld zijn niet toereikend voor ernstig gehoorverlies.

Uw levensstijl, werk of hobby's zijn ook belangrijke factoren. Uw audicien zal vragen stellen over de activiteiten die u leuk vindt en luistersituaties die uitdagend voor u zijn. Als u moeite heeft met het zien of motorische problemen ervaart, zijn er modellen die het dagelijks plaatsen van de hoortoestellen veel gemakkelijker kunnen maken. Tenslotte zijn er een aantal zaken die niet te veranderen zijn, zoals de grootte en vorm van uw gehoorgang. Al deze factoren zijn bepalend voor het model hoortoestel dat het beste bij u kan passen.

Start uw onderzoek met onze hoortoestelzoeker en werk samen met uw audicien om de beste keuze voor u te vinden.

Bij het overwegen van hoortoestellen functies, is het belangrijk om rekening te houden met uw levensstijl en verschillende luisteromgevingen.

  • In welke luisteromgevingen heeft u het meeste hinder van uw slechthorendheid?
  • Zijn er bepaalde geluiden of stemmen die u niet kunt horen?
  • Wat doet u op een gemiddelde dag? Waar gaat u naartoe?
  • Hoe vaak bezoekt u rumoerige omgevingen zoals restaurants, winkelcentra, gebedshuizen of sportfaciliteiten?

Functies van hoortoestellen ontdekken en kiezen

Het zorgvuldig afstemmen van uw levensstijl en behoeften voor hoortoestelfuncties is belangrijk. Een levensstijlanalyse wijst de meest voorkomende en belangrijke situaties, activiteiten en plaatsen aan waar u uw gehoor wilt optimaliseren om spraak te horen en te begrijpen. Het helpt u om uw behoeften af te stemmen op specifieke functies van hoortoestellen.

Denk aan hoortoestellen als "communicatie-apparaten" op dezelfde wijze als een laptop. Wanneer u de aankoop van een laptop overweegt, let u op de functies die het best aansluiten om uw wensen tegemoet te komen. Bijvoorbeeld, als u vaak gebruik maakt van uw laptop in minder goed icht, zult u kiezen voor een verlicht toetsenbord.

Dit is een vergelijkbare overweging bij hoortoestel functies: het is handig om te begrijpen wat er precies beschikbaar is, hoe digitale hoortoestellen werken en welke modellen het beste aansluiten op uw type gehoorverlies. En natuurlijk welke features u zullen helpen de communicatie in uw leven te optimaliseren.