Achin Bhowmik

Achin Bhowmik, Ph.D.

Chief Technology Officer en Executive Vice President of Engineering

een 2022 Notable Leader in Healthcare door Twin Cities Business Magazine, een 2023 Top Healthcare Technology CTO door het Healthcare Technology Report en werd uitgeroepen tot 2023 Artificial Intelligence Excellence winnaar door de Business Intelligence Group. Achintya K. (Achin) Bhowmik, Ph.D., is Chief Technology Officer en Executive Vice President of Engineering bij Starkey. Hij is verantwoordelijk voor de technologiestrategie van het bedrijf, wereldwijd onderzoek, productontwikkeling, engineering en programmabeheer en leidt Starkey's inspanningen om hoortoestellen te transformeren in multifunctionele gezondheids- en communicatieapparaten met geavanceerde sensoren en kunstmatige intelligentietechnologieën.

Voordat hij bij Starkey kwam, was Dr. Bhowmik Vice President en General Manager van de Perceptual Computing Group bij Intel Corporation. Daar was hij verantwoordelijk voor R&D, engineering, operations en businesses op het gebied van 3D-detectie en interactieve computing, computer vision en kunstmatige intelligentie, autonome robots en drones, en immersieve virtuele en samengevoegde realiteitsapparaten.

Dr. Bhowmik is adjunct-professor aan de Stanford University School of Medicine en het Wu Tsai Neurosciences Institute. Hij is lid van de raad van adviseurs van het Fung Institute for Engineering Leadership van de Universiteit van Californië, Berkeley, van de adviesraad voor de industrie van het Institute for Engineering in Medicine and Biomedical Engineering van de Universiteit van Minnesota en van de raad van trustees van het National Captioning Institute.

Dr. Bhowmik is fellow van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), fellow van de Asia-Pacific Artificial Intelligence Association (AAIA), fellow en president van de Society for Information Display (SID), en lid van de Forbes Technology Council. Hij heeft meer dan 200 publicaties op zijn naam staan, waaronder twee boeken en 80 toegekende octrooien.

Als erkenning voor zijn indrukwekkende werk werd Dr. Bhowmik door Twin Cities Business Magazine uitgeroepen tot 2022 Notable Leader in Healthcare, door het Healthcare Technology Report tot 2023 Top Healthcare Technology CTO en door de Business Intelligence Group tot 2023 Artificial Intelligence Excellence winner.

Onze specialiteit is het horen

Ontdek hoe we een industrie herdefiniëren en het hoortoestel opnieuw uitvinden.