Bill Austin

Bill Austin

Eigenaar en Chairman

William F. Austin – of Bill Austin, zoals de meesten hem kennen - is de oprichter, hoofdeigenaar en voorzitter van Starkey.

In 1961 begon Bill, om zijn studie te betalen en met het doel een medische opleiding te volgen om missionarisarts te worden, in de hoortoestellenindustrie met het maken van oorstukjes in de winkel van zijn oom. Zijn rol werd snel uitgebreid en hij begon ook hoortoestellen te ontwerpen. Op een dag werkte Bill onvermoeibaar aan een hoortoestel voor een patiënt met ernstige problemen die anderen hadden opgegeven. De vreugde in de ogen van de man toen hij eindelijk beter kon horen bracht Bill op zijn levensmissie - de wereld helpen beter te horen. Bill realiseerde zich toen dat hij via deze industrie meer levens kon beïnvloeden en helpen dan door alleen als zendingsarts te werken, en dat zijn leven een grotere impact zou hebben. Dus begon Bill zijn eigen bedrijf. In de jaren zestig onderhield en repareerde Bills bedrijf meer hoortoestellen van welke fabrikant dan ook dan wie ook ter wereld, en Bill en zijn groeiende team gingen door met het ontwerpen, produceren en verkopen van in-het-oor hoortoestellen. In 1970 kocht Bill Austin voor $13.000 een bedrijf met drie werknemers, Starkey Laboratories, dat oorstukjes maakte voor Bills bedrijf. Bill ontvouwde toen zijn grotere bedrijf onder de naam Starkey, en de rest is geschiedenis. Bills oorspronkelijke reparatiewerkplaats is nog steeds actief binnen Starkey.

Meer dan 50 jaar later heeft Bills zakelijk inzicht Starkey gemaakt tot wat het nu is: de enige fabrikant van hoortoestellen die in Amerikaanse handen is en wereldwijd wordt gerund. Starkey blijft zich in de sector onderscheiden door kwaliteit, service en innovatie.

Nu, in zijn zesde decennium in de industrie, is Bill op zijn gelukkigst wanneer hij mensen persoonlijk voorziet van en helpt met hoortoestellen. Indien nodig werkt Bill dag en nacht, vaak zeven dagen per week, om ervoor te zorgen dat iedereen de zorg en behandeling krijgt die nodig zijn om hun eigen hoortoestellen te gebruiken. Bill Austins vrijgevigheid en vastberaden overtuiging dat de gave van het gehoor de wereld kan veranderen, brachten hem ertoe de Starkey Hearing Foundation op te richten, een liefdadigheidsinstelling die gratis hoortoestellen geeft aan mensen in nood over de hele wereld. Bill en zijn vrouw, Tani Austin, reizen elk jaar met de Foundation mee op tientallen hoormissies. Samen met audiologen, hoorprofessionals en andere vrijwilligers heeft Bill mensen in nood geholpen in meer dan 100 landen en op elk continent behalve Antarctica.

Nationaal en internationaal heeft Bill meer mensen geholpen een beter gehoor te krijgen met hoortoestellen dan wie dan ook in de geschiedenis van de industrie. Naast de jonge kinderen in derdewereldlanden die hij voor het eerst heeft zien horen, heeft Bill persoonlijk vijf Amerikaanse presidenten, twee pausen, Mother Teresa en Nelson Mandela geholpen met Starkey-hoortoestellen, om er maar een paar te noemen. Maar ongeacht iemands reputatie of financiële middelen, behandelt Bill iedereen met hetzelfde respect en dezelfde vriendelijkheid; het geven van het geschenk van het gehoor is groter dan hij - het is een levenslange toewijding om de wereld te veranderen.

Voor zijn filantropisch werk heeft Bill Austin talrijke onderscheidingen ontvangen, waaronder: de Horatio Alger Award, Mexico's Aztec Eagle Award, de Jefferson Award, de Albert Schweitzer Leadership Award, de National Caring Award, de Humanitarian Award van Variety International en de AG Bell Lifetime Achievement Award. In 2017 werd Bill Austin bij de Verenigde Naties uitgeroepen tot de eerste Goodwill Global Ambassador for Ear and Hearing Health. Onlangs ontving hij een Lifetime Achievement Award op de 50e jaarlijkse Tri-State Hearing Convention, en werd hij uitgeroepen tot de 2022 Career Achievement honoree in Minneapolis St. Paul Business Journal's Minnesota Manufacturing Awards.

Onze specialiteit is het horen

Ontdek hoe we een industrie herdefiniëren en het hoortoestel opnieuw uitvinden.