Brandon Sawalich

Brandon Sawalich

President en CEO

Brandon Sawalich leads werd in 2017 benoemd tot President van Starkey en in 2020 tot Chief Executive Officer en geeft leiding aan een wereldwijd team van meer dan 5.000 medewerkers, met vestigingen in meer dan 29 landen. Hij stuurt de strategische richting van Starkey aan en werkt nauw samen met het Executive Team en andere leiders in de hele organisatie om de waarden en doelen van het bedrijf te ondersteunen.

Als President en CEO is Brandon Sawalich gericht op vooruitstrevend leiderschap en streeft hij naar voortdurende innovatie van de wetenschap, het ontwerp en de productie van hoortoesteltechnologieën, terwijl hij de consument de beste kwaliteitsproducten biedt tegen betaalbare prijzen.

Onder leiding van Brandon heeft Starkey geïntegreerde sensoren, kunstmatige intelligentie en gezondheids- en welzijnstechnologie opgenomen in onze gehoorgezondheidsproducten, en hij blijft zoeken naar mogelijkheden om geavanceerde producten en oplossingen op de markt te brengen.

Brandon Sawalich begon zijn carrière bij Starkey's All Make Repair and Earmold Lab in 1994. Gedurende twee decennia werkte Brandon zich op en leerde ijverig vele aspecten van het bedrijf kennen. Voordat hij President en CEO werd, hielp hij de verkoopdivisie te groeien, vorm te geven en te leiden. Door zijn brede professionele ervaring heeft Brandon een diep inzicht ontwikkeld in de producten van het bedrijf en de behoeften van de klanten. Voordat hij president werd, was Brandon Sawalich van 2005 tot 2017 Senior Vice President van Starkey.

Tijdens zijn lange carrière heeft Brandon begrepen dat persoonlijke klantenservice, aanpassing op maat, professionele evaluatie en geavanceerde technologie naadloos moeten samengaan om elke unieke klant goed te bedienen. Dit gedifferentieerde niveau van klantenservice leidde ertoe dat Brandon werd uitgeroepen tot 'Executive of the Year' in de 2023 Excellence in Customer Service Awards, uitgereikt door de Business Intelligence Group.

Brandon gelooft dat gehoorverlies een kritiek medisch probleem is en zet zich in om het leven van mensen te verbeteren door de gave van het gehoor. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lijdt minstens vijf procent van de wereldbevolking aan gehoorverlies, dat onbehandeld in verband wordt gebracht met sociaal isolement, depressie en dementie. Brandon is vrijwilliger bij de Starkey Hearing Foundation om gratis hoortoestellen te verstrekken aan mensen in nood. Daarnaast werkt hij samen met de Starkey Hearing Foundation om de “gift of hearing” overzee te verspreiden.

In 2017 werd Brandon Sawalich gekozen om de Hearing Industries Association als Voorzitter van de Raad van Bestuur te leiden, een 18 leden tellende industriegroep die samenwerkt met regeringsleiders om inspanningen te ondersteunen om de toegankelijkheid en betaalbaarheid van hoortoestellen te vergroten, vooral gezien het algemene belang van gehoorgezondheid.

In 2019 werd hij benoemd tot lid van de uitvoerende adviesraad van het George W. Bush Presidential Center, die de strategische richting van het Bush Center helpt ondersteunen om de problemen van vandaag en morgen aan te pakken en een impact te hebben in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

En in 2020 trad Brandon Sawalich toe tot de Raad van Bestuur van Medical Alley, waar hij zich inzet voor het identificeren van nieuwe mogelijkheden voor organisatorische groei en samenwerking, en voor het op de voorgrond plaatsen van het belang van hoorgezondheid en technologische integratie in de algemene gezondheidszorg.

Onder Brandon's andere interesses en activiteiten zijn verschillende filantropische en gemeenschapsgerichte ondernemingen. Hij zet zich in om Minnesota en de Twin Cities, zowel nationaal als internationaal, te profileren als een toonaangevend zakencentrum, met name in de medische en technologische sector. Brandon is ook al geruime tijd een supporter van Special Olympics Minnesota en werd in 2014 verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van de organisatie, waar hij tot 2015 zitting in had.

Wanneer Brandon Sawalich even niet bezig is met het leveren van hoortoestellen van wereldklasse, kan hij de passies van zijn kinderen ondersteunen, samen met hen genieten van activiteiten op het meer of juichen voor de Chicago Cubs.

Onze specialiteit is het horen

Ontdek hoe we een industrie herdefiniëren en het hoortoestel opnieuw uitvinden.